onsdag 27 april 2011

Ute på promenad

Jag är ute och går i stort sett varje dag. Ofta går jag längs "Ribban" som är Malmös första och längsta strandpromenad och cykelstråk. Det är många människor i rörelse, speciellt när det är vackert väder. Det är lustigt, för man tror att det bara är mammor/pappor med vagn eller pensionärer som är ute på förmiddagarna. Men så är icke fallet.

Till exempel två killar i 20-årsåldern med skateboard och uteliggarstyling (fett hår, smutsig keps på sne, jeansjacka och fläckiga shorts). Vad gör de trampandes på en bräda klockan 9 på morgonen?

Eller den medelålders rakade mannen med Armanibrillor, ljusblå skjorta och jeans. Vad gör han på inlines, jobbklädd med en mapp i handen?

Eller den 49-åriga blondinen på cykel med utlandsbränna, rosa läppstift, skärmmössa och vita piratbyxor. Vart ska hon och hur mycket parfym kan man spruta på sig egentligen?

Eller de supersmala, powerwalkande, vältränade tjejerna med långt hår i stram hästsvans. De ser ut att äga hela världen när ed studsar fram, är inte de på jobbet? Och gör karriär en onsdag liksom?

Eller de två tysktalande långhåriga männen med smala vita ben, långt hår och ryggsäck. Som helt plötsligt börjar tala skånska. Vilka är dom?

Ja ni förstår...det är roligt att kolla på folk och fundera på vart de är på väg.  Tiderna har förändrats och det är sannerligen inte folktomt mellan 8-17 längre....

Ribersborgsstranden och dess badbryggor sett från ovan

Foto:Thomas Mattson

2 kommentarer:

sara sa...

härlig iakttagelse!
ibland möter du även en liten tokig familj =)

Caroline sa...

ha ha, just det....tokiga familjen :)