onsdag 18 maj 2011

Middagstips!

Vi försöker ge Isabelle mer av den mat vi själva äter. det svåra med det tycker jag är att veta hur mycket de får i sig. Med en burk så vet man men å andra sidan är vår egen mat mer "kompakt" och mättar mer gissar jag. Igår blev det snabbmakaroner (fullkorn) och köttfärs. Annars gillar Isabelle det mesta som fisk med potatis, fetaost, pannbiff, skinka, ost. Det är bara svårt att komma på roliga recept som samtidigt ska vara nyttiga för en själv.  Jag vill tro att det går att undvika falukorvsträsket. Inte för att jag måste vara duktig mest för att det finns nyttigare saker. Har ni några bra recept?

Och ni som har barn runt 1 år, låter ni dem pilla själv med småbitar eller mosar ni maten och matar? Eller kanske både och?

3 kommentarer:

EMMA TAUSON sa...

Jag gör både och men jag tror jag är lite dålig på att låta honom äta själv mest av ren lathet, det kladdar ju så väldigt. Men macka och köttbullar och frukt och sånt får han smaska i sig själv.
Jag brukar göra potatismos och sedan mosa i en halv avokado och lite basilika och parmesan och sedan lägga i kycklingbitar eller fisk. Han älskar det! Också mosad morot och köttfärs med smaksatt crem fresh går ner jättebra. Och detta är saker som går så himla snabbt at göra :) sen älskar ungen hemmagjord pesto och mammas risotto också :)
Hoppas ni mår bra!

Babiesandcupcakes sa...

Vi lagar all mat själva till Izabella, det varierar vad hon får, men lagar vi mat som även hon kan äta får hon av det. Annars kanske vi tar undan lite innan vi lagar "färdigt" med sådant som kanske inte är så lämpligt vid nio månader. Annars lagar vi helt separata rätter, mest husmanskost, till henne. Hon äter vissa saker själv men för det mesta matar vi henne.

Viola sa...

Det beror lite på hur mycket tänder barnet i fråga har såklart, men annars tror jag det främjar intresset om de får pilla i sig maten själva. vet en del föräldrar som är "kladd-allergiska" och fortsätter mata barnen när de egentligen kan äta själva bara för att de ska slippa torka efteråt, och det är ju lite synd kan jag tycka .