torsdag 3 maj 2012

Valborg

Vilket Valborgsväder det har varit! Tyvärr så har en envis förkylning tagit udden av det men tro inte att jag har vilat, nä, trädgårdsarbete, tvätt och plock precis som vanligt. Isabelle är hemma från dagis, feber och en förkylning på henne med. Ja, vilken vår det har varit. Pusslande och resor i ett men på något sätt har vi ändå fått ihop det. Mycket tack vare föräldrar och svärföräldrar såklart! Isabelle är för övrigt inne i en väldigt rolig period, visst kan man ibland märka av lite 2-årstrots men hon finner sig rätt snabbt när man sätter gränser.

Är ni bra på att sätta gränser gentemot era barn? Jag är nog den typen som anser att man inte ska kladda med maten, inte skrika sig till saker (det får hon göra när hon blir stor ha ha) och ibland får man vänta på sin tur. Man behöver inte alltid rusa till undsättning, om det inte hänt något förstås, är jag mitt uppe i maten eller liknande brukar jag säga, jag kommer strax, du får vänta en liten stund. Oftast börjar de roa sig själva efter ett tag.... Sen får man ju gå och bekräfta emellanåt och säga allt det där man ska som en bra 2010-talsförälder gör, "vaaaaaa fiiiiiiint du har målat gumman" och "vad duktig du är på att dribbla, det Zlatan gör med en boll gör du med en napp"....typ så.

Skämt åsido, det är så jäkla kul att vara förälder!


Glass på Kanalkiosken i Ljunghusen

1 kommentar:

Maximus sa...

Jag kör mycket med att uppmuntra bra och ignorera dåligt. Tror inte så mycket på att skälla. Mutor fungerar ju också i krissituationer :-) Fast det är ju inte så PK....