onsdag 19 december 2012

Att tävla mot män

När jag var i Norge på julfest med mina kolleger så stod bowling på schemat innan festen drog igång. Mina svenska kolleger och jag kom lite sent till bowlinghallen då vi skulle till hotellet och byta om först. Jag rusade in, drog på bowlingskorna och börjad leta efter ett lämpligt klot. Jag måste sett lite förvirrad ut för vårt företags ägare kom fram till mig och sa; "

"Jo, du ska ta ett klot och sen kastar du....eller förresten, vet du hur man gör?"

 "Jaaa...jag kan bowla lite, ska bara hitta ett klot som passar", sa jag och så slog jag en strike.

Sen var det jag, webbansvarig, ägaren och säljaren (med ont knä som inte ville vara med) som tampades på bana 2.

Ibland är det så jädra skönt att ha lite bollsinne (klotsinne?) för som tjej förväntas du nog inte att vara bra på bowling. Tävlingsmänniska som jag är så vill jag vinna. Och varför är det så tillfredsställande att vinna över en man? För att de förväntas vara starkare, snabbare, smartare? Nu vann jag ju inte hela tiden men jag fick pris på kvällen för det bästa poängsnittet.

Det kan vara både förgörande och upplyftande att vara tävlingsmänniska. Ibland får man liksom hejda sig. Jag är tacksam så länge det är aktiviteter som bowling som står på schemat, skulle det vara typ klättring eller skridsko skulle jag nog inte vara så kaxig.

En bowlinghall i Moss, Norge en tisdag i december
Inga kommentarer: