torsdag 6 september 2012

Höst = hälsosam?

Åh, jag tycker det är så tråkigt att jag inte hinner skriva mer här på bloggen. Men jag försöker, för jag tycker ju om att skriva.

Vad tycker ni om hösten? Jag blir alltid lite vemodig och längtar tillbaka till sommaren. Kan tycka att både augusti och september är sådana mellanmånader. Augusti är inte riktig sommar och september är inte riktig höst. I oktober börjar det ordna upp sig och i november kommer julhetsen. Men visst finns det en tjusning också med september. Som idag till exempel när det för första gången på länge är hög, frisk luft. Man vill liksom dra på sig gympaskorna, åka ut i skogen och promenera sig rödkindad, äta mjuka mackor och dricka upp den sista skvätten av sommarens hallonsaft.

De senaste höstarna har jag varit mammaledig. Jag tänker ofta tillbaka på det. Hur mysigt vi hade det, Isabelle o jag. Just vid den här tiden, när alla aktiviteter började, och alla promenader vi tog och sen kunde kura ihop sig igen i soffan. Och så blir jag lite vemodig över att den tiden aldrig kommer tillbaka och så vill man bara gripa tag i det där minnet och hålla fast men till slut vinner omvärlden den fajten och man kastas tillbaka in i nuet igen.

Sen är jag ju så otroligt icke-hälsosam just nu. När alla andra ska igång. Det enda jag vill göra är att kasta mig i soffan, äta godis och titta på Dallas och Sex and the City. Men hur svårt är det egentligen att komma ut på en runda lätt jogging? Alla studsar omkring som galningar där ute i rosa vindjackor och vätskebälte. Nä, dags att jobba. Ha en glad höst så länge!

Isabelle o jag i skogen för två år sedan. Och 15 kilo sedan. Se, man behöver inte springa :-)
2 kommentarer:

Maria (Energy) sa...

Jag känner likadant. Hösten drar fram den nyttiga sidan hos mig och det är väll en himla tur nu när jag slutat röka och lagt på mig 1 kg i veckan!(?) >_<

Nä, du har blivit lite dålig på det där med att blogga ofta men ibland har man långa perioder (år) då man inte riktigt orkar/har tid/vill blogga och en dag så smäller det till och inläggen bara sprutar ut. :-)

Maximus sa...

Åh det där känner jag igen! Jag blir oftra lite nostalgisk på hösten (framförallt september som är en månad som jag inte riktigt gillar)och tänker tillbaka på sommaren, alla skolstarter man varit med om. Ja jag blir nog lite låg i september med faktiskt väldigt träningstaggad för jag avskyr att träna när det är varmt. Hoppas vi ses snart! Kramar