måndag 11 augusti 2008

Hellre torra bullar än sura fransyskor


Efter en förvirrande och känslosam sommar börjar det bli dags att återgå till verkligheten. Har haft lite semester varvat med virussjukdom, jobbat ändå och ja väldigt förvirrande helt enkelt. Har varit halv-ledig, halv-sjuk och halv-jobbat. Inte så sunt egentligen kan jag tycka. Dock så var jag och sambon iväg på en veckas bilsemester i Europa...San Remo, Italien och så Nice i Frankrike - som var ett nytt resmål för mig.

Men, glammig smak som man har så får man ju betala därefter. Nice är svindyrt och fransmännen är ju inte supersympatiska precis. Så myten verkar stämma!! Det bestämde jag mig för efter att ha varit inne i en kosmetikaffär (typ KICKS) i ett köpcentrum i Nice. Jag står vid en hylla och bestämmer mig för att handla en burk med body scrub (exakt den på bilden). Lyfter upp en burk från hyllan men då börjar den läcka. Oljan i burken rann längs med händerna på mig och jag gick bort till expediten och bad om en servett. Sur som ättika var expediten och jag visade henne burken, som någon verkade ha öppnat innan mig. Ja ja, inte mer med det tänkte jag och lade ned en hel och oöppnad burk i min korg plus en svindyr Chanel ansiktskräm. Helt plötsligt knackar ngn mig på axeln och där står 3 (!!!) personer varav en kan engelska (henne hade de varit och hämtat). Den engelsktalande kvinnan håller upp den öppnade burken och säger syrligt:

- Madame, this is not a tester, you have to buy this now.

- WHAT? säger jag, och blir helt paff.

Jag försöker förklara att jag inte alls har öppnat någon burk och att jag minsann inte är dum, jag vet väl att det inte var en tester, jag ska ju dessutom köpa en HEL burk här och pekar ner i min korg.


- 2 people saw you open it, säger hon nu medan de andra två står och tittar på.


Nu blir jag ju jätteförbannad och skäller ut dem, slänger min lilla patetiska korg i golvet och säger:

- I am not going to buy anything here! Och så stegar jag ut därifrån. GRR...

Nä, italienare är mycket trevligare och mer serviceminded. På det lilla charmiga men slitna hotellet i San Remo togs man emot med värme. Matsalen med de höga fönsterna med utsikt över havet, ekparketten och de tunna vita gardinerna som fladdrade av de ljumma vindarna var som i en film och servitörerna bar svarta byxor och vita skjortor i all sin enkelhet. Och varje morgon bjöds man på ett vänligt leende och en fantastisk caffe latte. Då gör det inget att frukostbullarna är lite torra.

Den italienska och franska rivieran är dock fantastisk. Glamour, god mat och dryck, schysst shopping och turkost hav gör det svårt att motstå. Men nästa gång stannar jag i Italien...Toscana hägrar....

Arrive derci tutti!

Inga kommentarer: