torsdag 5 februari 2009

Polis, polis, potatis....ja ni vet...

Tänkte att den här bloggen inte skulle handla om politik eller något sådant. MEN man kan ju inte riktigt låta bli när den heta filmen om polisers uttalande i samband med kravaller på Rosengård dyker upp. Visst, man kan inte säga vadsomhelst när man är polis och det är riktigt korkat att uttala sådant. Inte ok! Men givetvis ska alla förståsigpåare passa på att få sin tid i rampljuset och uttala sig om hur fruktansvärt detta är och hur synd det är om dessa stackars ungdomar som faktiskt "bara" tände eld på lite bilar och kastade sten på polisen. Givetvis hakar aktivisterna på. De med svenska efternamn som ska göra revolution mot hela världen genom att förstöra allt som kommer i deras väg.

Varför pratar ingen om det verkliga problemet. Att sossefolket har placerat människor i getton och vare sig de eller deras barn får en ärlig chans att komma in i samhället. Istället blir det kaos. Vandalism, våldtäkter, rån och mord. Och vi tillåter det. Kan vi inte någongång sluta tycka synd om? Jag struntar blankt i vart du kommer ifrån, vart du bor eller vilken religion du har. Men bor man i Sverige ska man bete sig ok och ta ansvar för sina egna handlingar, inte bara skylla ifrån sig! Själv kommer jag att ha ett annat namn än svenskt efter jag har gift mig, om 8 dagar för att vara exakt. Undrar hur det ska gå :-)

1 kommentar:

Puffran sa...

Håller fullkomligt med! Skulle kunna debattera om detta i evigheter, rör upp mycket känslor och åsikter. Men vad gör folk? Rycker på axlarna och säger att det är invandrarnas fel. Är det deras fel att alla klumpas ihop och "ignoreras"? Har jobbar för SFI och hört en del inside om hur det funkar när de kommer hit...Iland borde även vi skämmas för hur vi hanterar men vi borde kanske även se till vår flyktingpolitik?! Och tvätta munnen på våra poliser!? ;)