onsdag 10 juni 2009

Är jag ett rikt svin?

Hej hopp, nu får man allt skärpa till sig lite med bloggandet! Men man hinner inte så mycket när man jobbar heltid. Mitt nya jobb är jätteroligt, jag trivs bra och har schyssta kolleger! Att jobba i Danmark är utmärkt än så länge, dessutom har de kortare arbetsvecka vilket också underlättar pendlandet för min del. Jag kommer också att bli projektledare för ett stort projekt som vi ska dra igång så det är en stor utmaning på så här tidigt stadie. Men jag gillar ju att styra och ställa så det passar mig :-)

Men var är sommaren? Har någon sett den? Fortfarande för kallt att vara barbent under kjolen tycker jag!

Idag kan man läsa i Sydsvenskan om den "gatufest" som Reclaim the Streets planerar här i Västra Hamnen på lördag. De "rika svinen" ska känna sig otrygga säger de...Huuu....jag hoppas verkligen att det blir lugnt men jag är pessimist. Känns tråkigt att bli betraktad som ett "rikt svin" bara för att man bor här. Västra Hamnen är till för alla och Malmös mest mångkulturella mötesplats på sommaren. De flesta som bor här jobbar eller har jobbat hårt för sina pengar och betalar skatt och bidrar till att vi ska ha ett tryggt och fungerande samhälle. Här bor studenter, arbetslösa, pensionärer, gästarbetare, sjukskrivna, danskar, japaner, albaner och tyskar. I en enda mix. Kanske Reclaimarna borde ge sig på maffiabossarna som skor sig på människohandel & våld...eller varför inte skenheliga fackpampar som försvårar för ungdomar att skaffa arbete....

Förstör inte Malmö stad mer nu, det är det sista Skånes huvudstad behöver....

http://sydsvenskan.se/malmo/article441171/Vastra-hamnen-fruktar-gatufest.html

10 kommentarer:

Anna sa...

Jag vill skicka dessa lata bidragstagare till Kongo för att jobba lite där. Där skulle de få se på riktiga orättvisor. Kvinnor som fått sina underliv söndertrasade av gruppvåldtäkter, barn som blir bortrövade för att bli barnsoldater och män som blir mördade utan anledning.

Anonym sa...

Tråkigt att behöva säga detta till en Svensk ungdom,men..du vet inte vad det innebär att jobba."Du skulle vilja skicka dessa".....Men kära du,jag skulle vilja skicka dig till ett ställe med åldringsvård eller liknade och låta dig jobba där några år så att du hade fått inse att livet inte bara består av att gå och shoppa på stan,sitta och dricka en latte och gnälla över att man måste ringa supporten "hela" 2 ggr,ojojoj!
Nä...Skaffa ett liv!
Ps!
Anmäl dig som volontär i U-länderna istället för att sitta och läsa om det på nätet eller se det på Tv!

ERIK sa...

"It is we the workers who built these palaces and cities here in Spain and in America and everywhere. We, the workers, can build others to take their place. And better ones! We are not in the least afraid of ruins. We are going to inherit the earth; there is not the slightest doubt about that. The bourgeoisie might blast and ruin its own world before it leaves the stage of history. We carry a new world here, in our hearts. That world is growing this minute."

Anonym sa...

Nej, arbetarna kan inte utveckla någonting själva. Isåfall hade vi haft ett gäng företag som arbetarna ägde, men det har vi inte. Det är lätt att bara gapa efter mer men aldrig skapa något konstruktivt.

Anna sa...

TIll "Anonym" (som uppenbarligen inte vågar gå ut med din identitet).
1) Jag har jobbar som volontär i Kongo under 6 månade, så jag vet precis vilka orättvisor som finns där och som får denna påstådda "klasskamp" att te sig helt patetisk.
2) Jag går inte på stan och shoppar, dricker latte etc. utan jag jobbar 60 timmar i veckan i ett annat land för att dra in 300 000 kr i kommunalskatt per år till de bidragstagare som nu uppenbarligen är alldeles för inskränkta och bortskämda för att kunna hitta något vettigt att göra.
3) jag har inte sagt någon om "ungdommar". Det finns massor av fina ungdommar i detta land som gör många fina saker isf att förtöra för folk och företag.

Se till at kolla fakta innan du kritiserar någon nästa gång. Det visar bara på din bristande intelligens att bete dig som du gör i dina "anonyma" kommentarer.

Anna sa...

För övrigt vill jag tillägga att jag tycker att västra hamnen ska vara öppen för alla, inklusive "reclaimare" så länge de håller sig borta från våld och skadegörelse. Charmen med västra hamnen är just att det är en massa blandat folk här. Som boende uppskattar jag det och tycker att det livar upp och skapar den härliga stämning som vi har. Därför förstår jag inte riktigt var det är man vill "recliama" ;-) Ni kanske kan upplysa mig...

Caroline sa...

Ja det blev ju en debatt iaf :)
Ja Anna och jag får då uppenbarligen skaffa oss ett liv. Utan shopping, latte och Västra Hamnen. Men jo, det är klart. Världen hade funkat så mycket bättre om alla bara hade sagt upp sig, börjat jobba frivilligt och flyttat till hyresrätt i förorten. DET hade varit strålande för världens ekonomi. Och du Anonym...du har väl ingen aning om vad jag har för bakgrund och vad jag har gjort i mitt liv?

Sven Forsberg sa...

Det må så vara att politikerna tagit dåliga beslut. Om man är emot detta finns det bara en sak att göra: Engagera sig politiskt och få sin röst hörd hos dom som fattar besluten.

Reclaim-fester i sin ursprungliga mening är väl ok, dvs man fixar plats, fest, musik och dans – that’s it.
I detta fallet vill man "sätta de rikas trygghet i gungning". Man skriver även att "De kommer aldrig att kunna stänga in sig nog för att vi inte ska kunna ta oss in"
– Detta är terrorism ock ska behandlas därefter.

Det är också besynnerligt att Reclaima Västra Hamnen: Hit kommer folk från alla klasstillhörigheter för att softa, bada och njuta av havet och de fina omgivningarna. På sommaren fylls området av folk som inte bor där!
-Varför reclaima ett område där alla redan är välkomna?

Detta följer inte den riktiga Reclaim-rörelsens ideologi utan är bara en ursäkt att trasha det som andra byggt upp!

Maximus sa...

Sjukt kul att vissa envisas med att vara anonyma. Jag upplevde samma sak under "malmöpolis debatten". Hur som helst så handlar väl allt om att man ska behandla andra med respekt utan att ta till våld oavsett om man är i V hamnen, Kongo eller på Hawaii. Och till anonym: Caroline of Malmö har jobbat med massor av unga och gjort saker för dem som de flesta av oss inte skulle palla eller klara av så om du inte ens kan visa ditt namn så hoppa inte på folk som du inte känner. Obs! Vi dricker inte latte hela dagarna och vi har ett liv och har mer civilkurage än de flesta. God kväll!

MotherofSweden sa...

Det var väldigt vad ni lägger er i varandras liv och leverne!
Åka hit och dit.
Börja med att titta i din närhet, ja bredvid dig.
Sviker du aldrig barn, förälder,vän, partner, granne när du så "duktigt" är ute och reclaimar eller hjälper världen?
När gav du en kram eller ett leende sist till någon i din närhet,eller "huh vad hemskt" gav stöd till en helt vanlig när och kär släktning.
Eller de bara ger bistånd med mat och pengar till dig i din världseröving.
Var rädda om er!
Puss!