tisdag 27 april 2010

Drömhus

Sitter och surfar på Hemnet och letar hus. Ja jag vet att man borde inte plåga sig själv så. Vi ska inte köpa hus nu ändå. Först ska det komma en bebis och med alla de rutiner som det innebär. Men ändå....man måste få drömma lite och nästa vår blir det nog äntligen verklighet med hus.

Mitt drömhus har temat stilfullt och mysigt. Huset är byggt i vitt tegel med grått tak och har två våningar. Jag vill ha en stor välkomnande hall med gott om klädförvaring. Köket går i vitt med köksö och ett massivt matbord. Köket ska andas bullbak, kalas, lek, bus och fest och på köksön står det en turkos Kitchen Aid.


Det får gärna vara öppen planlösning till ett ljust vardagsrum med parkettgolv och mjuka sköna soffor och fåtöljer samt en liten läshörna med öppen spis. I fönstrena hänger ljusa, skira gardiner och i de breda fönsterkarmarna står orkidéer och en och annan hortensia. På nedanvåningen finns givetvis en toalett med dusch och mjuka frottéhanddukar till våra gäster. Förutom ett helkakaklat grovkök med egen ingång ska det också finnas ett arbetsrum/gästrum på nedanvåningen.

En vacker trappa leder upp till ovanvåningen där man möts av ett stort TV-rum med plats för lek och umgänge. På ovanvåningen finns sovrum till familjens alla medlemmar och framförallt ett master bedroom med en walk-in-closet (som min man specialinrett till mig :P) och eget badrum med jacuzzi och ett fönster som når ända ner till golvet så att man kan titta ut när man badar....

Bild: www.finstadning.se/weekclean.html

Ja, nu kanske inte det blir exakt såhär....men med lite renoveringsförmåga och envishet så kommer man ganska långt!

3 kommentarer:

Maximus sa...

Åååååh vad sugen man blir på att köpa hus eller bara att få komma och hälsa på er när ni väl hittat "HUSWT" med stort H.Själv drömmer jag just nu bara om att få mitt sovrum renoverat men det är inte så illa det heller :-)
Kramar

Anonym sa...

Hej Caroline!

Surfade runt lite och letade efter lite inspiration då vi skall göra om sovrummet. Hamnade på din blogg och såg att du har lagt upp en bild på vårt badrum. Roligt att se att andra ser det som inspiration! :)
Anledning till att fotot fanns på www.finstadning.se är att de "lånade" fotot från nätet utan lov.
Ha det gott! //Adela

Caroline sa...

Oj vad märkligt. Jag skulle såklart aldrig sno en bild bara sådär. Antog att det var deras bild. Sorry, jag kan ta bort den om du vill! Men ni har verkligen ett fint badrum!