torsdag 29 april 2010

Föräldravårdscentral?

Nu vill vissa politiker att Mödravårdscentralen ska byta namn till Föräldravårdscentralen. Herregud - det här jämställdhetstjafset börjar bli urlakat, tjafsigt och löjligt. Finns det verkligen inga andra jämställdhetsfrågor som vi ska fokusera på? Tar vi det inte lite för långt nu?

För det första så är det kvinnan som bär barnet och av det skälet görs hälsokontroller mm på MVC. Här är pappan inte lika viktig men ska naturligtvis vara delaktig och stöttande.

För det andra, antalet pappor som inte vill vara delaktiga vid dessa besök lär ju knappast minska för att man byter namn. Någongång får ju individerna som skaffar barn också ta ansvar för deras handlingar.

Vi kvinnor ska bli som män och män ska bli som oss. Varför? Det handlar väl om att vi ska respektera varandras olikheter och egenskaper! Vi kvinnor kan väl istället arbeta med vilka vi är och vilka starka egenskaper och förmågor det kvinnliga könet besitter. Men ack nej, istället ska vi missbruka begreppet feminism och sätta press på andra kvinnor.

Vi ska klämkäckt träna oss genom hela graviditeten och vara precis som vanligt - för så gör männen.

Vi ska föda ett barn och åka hem några timmar senare med ett leende på läpparna - för det kan männen.

Vi ska absolut inte amma för det är omodernt och ojämställt - och det kan ju inte männen så varför ska vi?

Vi ska ha rutmage och fast rumpa efter några månader och se ut som vanligt - för det gör ju männen.

Vi ska absolut dela lika på föräldraledigheten - oavsett ekonomiska, känslomässiga och fysiologiska faktorer.

Och vi ska klä våra barn i könsneutrala kläder ENDAST! För annars blir våra barn våldtäktsmän eller underkastade kvinnor.

Nä, jag hejar på alla människor som är trygga i sin manlighet/kvinnlighet och vågar stå för det. Är du trygg i vem du är så blir du också en bra och jämställd förälder och partner.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7036868.ab

2 kommentarer:

Maximus sa...

Bra inlägg gumman! Det behövs absolut diskuteras och belysas! Tycker själv det är läjligt med "föräldravårdcentral" då det är kvinnan som föder oavsett om man är feminist eller inte plus att det faktiskt finns mammor som är själva och då vill man fan inte gå till en "föräldravårdcentral". Ses snart! Kramar

Sara sa...

Hej Caroline!

Jag hittar inte dina kontaktuppgifter så därför kommenterar jag här istället.

Vill börja med ett grattis, kul att du ska få en liten tös.

Vet faktiskt inte om du får resa nu... men om du får det så skänker flygbolaget Norwegian bort drygt 100 flygbiljetter till flera populära destinationer den 6 och den 7 maj på Gustav Adolfs Torg i Malmö.

Men det gäller att inte glömma ta med både pass och resväska för att avgång sker omedelbart.
Läs mer här, http://www.norwegian.se/citycheckin

Ha det bra!
Hälsningar Sara