onsdag 15 september 2010

Flathet & lathet i fyra år - nej tack!

Såhär i valtider kan man ju lätt bli lite upprörd sisådär varje kvart på dygnet.

När man lyssnar på den rödgröna röran verkar det som att det viktigaste för unga är att de får trygga anställningar. Och de intervjuade ungdomarna ojar sig över att de inte får jobb när de knappt klarat grundskolan. Är det inte viktigare att 10 ungdomar får ett vik eller timanställning än att möjligen EN får ett "riktigt" jobb? Att de kommer in på arbetsmarknaden istället och får erfarenhet? Tror alla ungdomar att de ska få ett heltidsjobb, med fast anställning och tjäna 30 000 i månaden? Vid 19 års ålder, utan högskoleutbildning? Tror inte det va? Sen är det klart att man inte ska utnyttja arbetskraft men det gäller ju oss alla, gammal som ung, erfaren som oerfaren. Jag fick också hanka mig fram när jag var 19, för jag valde att inte plugga vidare, just då. Men jag tyckte inte synd om mig själv och jag sa inte "jag pallar inte"!

Och igår höll man ju på att baxna igen när Malou von Sivers angående föräldraansvar i skolan frågade Alliansen vad de föräldrar som inte orkade ta hand om sina barn skulle göra. Ehh what? Har du satt ett barn till världen är det din förbaskade skyldighet att ta hand om ditt barn. Det är ditt ansvar - inte skolans, mormors, kompisens eller statens. Så det så.

Jag hoppas att inte flathet & lathet ska styra landet de kommande fyra åren!

1 kommentar:

Keeya sa...

Hahaha sa hon så verkligen? Jösses, ska staten göra allt för en? Ska man inte tänka lite själv också? Ja men visst ska jag börja med bröstpump för att Ohly säger så. Hahah! Men vad skönt att slippa ta eget ansvar ;) (Hör min ironi)