söndag 19 september 2010

Nu får det gå som det går

Idag är det valdag och jag har varit och röstat. Ändå kan jag fortfarande bli upprörd över de senaste dagarnas debatt om de sjuka utförsäkrade. Folk tror på allvar att det är Alliansen fel att Försäkringskassan brister i omdöme och i sina rutiner. Detta har redan hänt flertalet gånger under S-regeringar. Och det kommer tyvärr alltid att hända. Det är ju för just dessa allvarligt sjuka personer som sjukförsäkringen ska träda in. Inte för människor som har ont i en axel eller har en fis på tvären. Som det var innan. Varför är Sverige så slappt? Varför ska det vara så liten skillnad mellan att arbeta och plocka a-kassa? Vad är det för drivkrafter i ett samhälle?

Och det här med jobbskatteavdraget. Den största gruppen människor som får jobbskatteavdrag är låg- och medelinkomsttagare. Detta är den enskilt största gruppen! Men blir inte rik av att jobba i det här landet så kom inte och säga att DE RIKA får mer i plånboken på någon annans bekostnad. Trams! Och får vi lite mer över kan vi konsumera mer vilket leder till ökade intäkter för företagen och fler anställningar. En enkel ekvation.

Sverige har länge befunnit sig i en röd dimma men jag hoppas att de blåa vindarna fortsätter i fyra år till. Mer framtidstro åt folket!

1 kommentar:

Maximus sa...

Håller helt med dig! Det finns alltid folk som hamnat "fel" hos försäkrningskassan och så var det innan också. Och det ska LÖNA sig att jobba för alla och har man lagt ner 5 år av sitt liv till att utbilda sig och tagit CSN så är det självklart att det ska löna sig. Way to go girl!