tisdag 22 februari 2011

Matvanor

Alltså, jag är nyfiken och lite undrande. Hur och när äter era bebisar? Om man ska tro på rekommendationerna så ska ju Isabelle inte göra annat än att sitta i sin matstol och äta. (Isabelle är nu snart 9 mån). Ibland hinner vi en mellis på förmiddagen, ibland inte. Då blir det tidigare lunch.  Allting beror ju på när hon vaknar och när hon fick sin välling på morgonen/natten. Såhär ser en bra dag ut just nu (ungefär):

07.30 Välling
09.30 Gröt el macka
12.00 Lunch (lagad mat) + frukt
15.00 Gröt + frukt
17.30 Lite lagad mat eller macka, yoghurt, frukt.
19.00 Välling
20.00 Sover


På senare tid har hon vaknat på natten och druckit välling. Och då kan det bli så att hon dricker sin morgonvälling 09.00 och då blir det ju inget förmiddagsmål. Försöker verkligen styra bort det där och tycker det har blivit bättre sen vi började med fullkornsvälling. Inatt sov hon hela natten! Men äter hon för mycket kvällsmat, ja då vill hon inte dricka välling sen vilket leder till att hon då vaknar på natten och är hungrig....Vilket projekt detta är med maten. Men man får försöka hitta sin egen rytm såklart. Hur gör ni?

10 kommentarer:

EMMA TAUSON sa...

Ted äter verkligen efter klockan!
08.00 välling
11.00 gröt
14.00 lagad mat och frukt
17.00 gröt och macka eller lagad mat igen
20.00 välling
sen somnar han och sover hela natten :)

Skönt för dig att Isabelle har börjat sova hela nätter ibland! Är du frisk nu?

Camilla sa...

Hej, kom in till dig via en länk hos en vän och ville skriva ett hej =)
Har ni provat att bara ge vatten på natten, eller bara nappen? Jag har en dotter som är 3 idag men när hon var under året fick vi kämpa med att bara ge nappen på natten ist för välling just för att dagens rutiner och kvällens/nattens rutiner skulle funka ngt så när när det var dags för dagis. Det var minsann inget roligt i ca 2 veckor! Första veckan var jag uppe säkert 10 ggr för att ge nappen, andra veckan minskade till typ 5 tills en hel natt sömn och så har det fortsatt! =)
Vår son på 1 år har sovit sig igenom varje natt sen han var 1 månad och det problemet har aldrig uppstått vilket har varit skönt =)
Idag ser våra rutiner ut ungefär så är:
07,30 välling
10,30 fil/yoghourt och macka
12,00 lunch
13-14,30 vila
15,00 frukt alt. macka
17,30 Lagad middag o efterrätt
19,30 välling

Ha en bra tisdag1

Trassel sa...

Jadu, det där med mat och tider är ju ett evigt pusslande. Minitrassel är snart 7 månader och vi håller så sakteliga på att fasa ut amningen helt, för att ersätta med vanlig mat, så fasta tider existerar inte än. Men förhoppningsvis har vi snart ordentliga rutiner på det här med. Jag tror att fasta rutiner är a och o för att de små ska må som bäst!

Maximus sa...

Aron drack aldrig välling utan i den åldern var det frukost (äggröra, gröt, macka och frukt), lunch efter ca fyra timmar (lagad mat), sen gick det inte att få i ungen mer lagad mat den dan utan det blev 2-3 mål med macka, frukt och yoghurt.Sen har det där varierat kraftigt från månad till månad . Aron har inte varit lätt med maten faktiskt men min policy har varit att han får äta när han är hungrig men tror inte längre på min egen metod :-). Jag tycker det låter jättebra så som du gör med Isabelle. Jag borde varit mer konsekvent med facit i hand.

Keeya sa...

Kul att läsa hur andra gör så att jag får lite tips sen hur vi skall göra...

Keeya sa...

Och kram från oss så klart! :D

Milla sa...

Alla tips e goda ;) Hoppas d funkar om ni nu provar det dvs =)
Jo jag håller väl oxå med min man lite med att d löser sig men hur o när liksom....Jag vill ju ha min bil!
hihi....

Ja jag bor oxå i Malmö, Lindeborg närmare bestämt! Vart i Malmö bor du?
Ha en bra kväll

Caroline sa...

Tack för att ni delade med er! Alltid intressant att läsa!

ellenojag sa...

De är inte lätt det där med matrutiner, har gjort mig galen några gånger ;) men inte lika galen som badrutinerna, vi har provat ALLT, känns det som! men i veckan ska vi leka i badkaret med kläder på, utan vatten, kanske hjälper!? annas får hon helt enkelt fortsätta skrika de minuterna det tar att göra henne ren, går väl över innan hon konfimeras ;)

e det sant!? ska du bli med en Lovely Knit! det tycker jag helt klart, funkar till allt, från baggy jeans till klänning! var ett av de första plaggen jag köpte, och gillar det fortarande efter många många år!

i min lilla lilla värld sa...

Det är kanske många som tycker det är töntigt att skriva det här med maten, men tydligen så är det ett ganska stort orosmoment hios många föräldrar. Jag ser ju att Wilda äter ett mål mindre om dagen än de flesta, men hon vill ju inte ha mer.

Har ni haft det jobbigt med maten någon gång?