måndag 7 februari 2011

Rosa skimmer

Jag har en del favoritbloggar. Några läser jag endast som förströelse, några för inspiration, några bara för att jag förundras och några för att de väcker känslor och får mig att fundera på saker och ting. Jag har långt fler favoriter än de jag har listade i högerkanten

Min egen blogg har nog råkat fastna under kategorin "mammablogg" även om det inte var meningen från början. Samtidigt har jag svårt för att visa upp mitt barn allt för mycket i alla hennes outfits och olika utvecklingssteg. Hon är inte min utställningsdocka, hon är mitt barn. Och en dag i mammaland verkar inte vara värt ett ruttet ägg om man inte har shoppat eller fikat med andra mammor. Och kom igen, det kan väl inte vara så "Å maj gad allting är suuuupergulligt och vilken fantaaaaastisk dag vi har haft" varje dag? Men ok, positive thinking eller? Och jag blir förbannad när jag ser att tjejer målar tånaglarna på sina bebisar eller köper pyttesmå bikinis till sina 1-åringar! Vart är världen på väg? Det blir lite mycket "förorts-Dior" för mig.

Mina dagar är inte suuuuuuperfantastiska och rosaskimrande varje dag. De är ganska modesta och lite lagom tråkiga emellanåt. Visst, shopping och fika blir det. Och en hel del promenader. Ibland träffar jag andra mammor och ibland, hör och häpna, träffar jag folk UTAN barn!! Och någonstans därinne börjar hjärnan och hjärtat längta efter arbetslivet och karriären. Men det får vänta lite.

Men sen slog det mig att det är en annan generation som bloggar. Det kanske inte är 36-åriga, högskoleutbildade kvinnor som "mammabloggar". Det är en helt annan typ av människor. 80-talister. Yngre än mig. Jag har svårt för att placera mig själv i ett fack. Och jag tror jag har för mycket åsikter och är för samhällsengagerad för att det rosa skimret ska dominera min blogg.

Förresten, en sak till, när jag kommenterar någon så menar jag det. Även om jag inte använder fyra adjektiv i varje mening och tio utropstecken efteråt. Och jag gillar rosa skimmer, bara det inte börjar kleta.....15 kommentarer:

Trassel sa...

Du har helt rätt i det du skriver, jag tycker också att det verkar mycket konstigt att alla mammabloggare har energi, tid, lust och ork att varje dag göra sig själva snygga, ta kort på sig och sin outfit för att sedan göra detsamma med sina barn. Jag är glad om jag har ätit frukost innan det är dags för kvällsmat. MEN, jag älskar livet med mitt lilla minitrassel även om vi inte dricker latte på ett trendigt fik i Odd Mollykläder varje dag!

Lilla H sa...

Det är därför jag tycker det är bra att köpa begagnat bla för såna klänningar används typ på julafton och fest osv.

Men vardagsklänningar använder hon flera ggr i veckan.

Jag tycker dock inte att det är fel att tex måla tånaglarna på sin dotter, man man tycker det är roligt. (har inte själv gjort det) dock undrar jag också hur alla kan vara så glada och pigga hela tiden. När jag var mammaledig var jag ett vrak.

Maximus sa...

Så snygg bild på dig! Jag vet vad du menar. har också svårt för att sätta min blogg i ett fack. Men det är kul att läsa din i alla fall för det är en av få bloggar som inte bara handlar om antingen mode, mat, kläder, barn eller absolut ingenting. Fortsätt skriva, du gör det bra! Kram

Caroline sa...

Visst kan man måla tånaglarna på sin dotter men bebisar....? Det luktar ju rätt starkt också... Och det är ju tråkigt att vara ett vrak under mammaledigheten men det kan ju förstås bero på en mängd olika saker.

Bara känner att bloggandet många ggr blir lite uddlöst och påklistrat utan att man för den sakens skull behöver skriva om kaos och misär.

sara sa...

*gilla* =)

skitsnygg bild!
tack för träningssällskapet idag, snart släcker vi lamporna här uppe...

Linda Kapusta sa...

Förstår precis vad du menar och har tänkt mycket på samma sak. Det är verkligen en trend i samhället just nu, att ständigt redovisa allt man gör, inte den trista vardagen utan det liv man skulle vilja leva. Där allt ständigt är fantastiskt rosenskimrande. Om det står på internet så är det väl sant?

Känner flera som har ett alternativt, mycket glamourösare, liv på sin blogg eller på facebook. Där kan man bygga upp ett nytt jag och ett liv man skulle vilja leva.

Min blogg har också förvandlats till en mammablogg helt utan avsikt, troligen återgår den efter föräldrarledigheten. När det gäller att skriva om varenda utvecklingsteg för sin bebis så kände jag mig själv träffad, det är precis vad jag gör :-) Tror många med mig gör det för att hålla vänner långtbortistan samt mor- och farföräldrar uppdaterade. Tycker det är fantastiskt att släktingar och vänner som man träffar väldigt sällan ändå kan hänga med vad som händer i vår vardag. Klart att det blir mycket rapporter om mammafikor och det verkar som om man är superaktiv hela tiden. Inte många som orkar läsa om alla dagar som man mest är hemma och byter blöjor och hänger tvätt.

Förresten, på tal om förfasa sig över utvecklingen - idag träffade jag på en liten flicka som var 7 månader med örhängen (riktiga alltså)...

Stina sa...

Bra inlägg! Håller med dig. Varje dag är inte perfekt. Kram

Caroline sa...

Tack för komplimangen. Ja jag tycker jag ser lite arg och tuff ut så den bilden passade ju ;)

Tack Sara, det var kul! Nu ska vi lägga oss....

Carin sa...

Skön attityd du har. Många bra tankar.

Carin sa...

Glömde lämna min adress till min webshop: www.smastjarnor.se

ellenojag sa...

80- talist- check
odd molly- chek
trendiga fik- chek
dagens outfit- chek
utvecklingssteg-chek
shopping & fika i Mammaland- check
rosa skimmer- chek

Ja det mesta stämmer ju in på min blogg ;) Men kan helt ärligt säga, att jag kan räkna på mina 10 fingrar de dagarna som inte varit alldeles ljuvliga, låter säkert crazy i mångas öron, men fan jag lever verkligen det ljuva Mammalivet just nu!

Anonym sa...

Ja visst kan det vara mycket rosa skimmer i alla dessa mammabloggar, så även i min! :-) Jag tror dock det beror på hur man väljer att läsa alla dessa bloggar. De som känner mig väl vet att allt inte är rosaskimmrande (är det blåskimmrande i pojkvärlden? ;-)) i min värld, dock så försöker jag sortera bland det jag skriver för att inte "hänga ut" de i min närhet för mycket. Men jag håller med dig caroline! Det kan gå till överdrift. Jag gillar din blogg just för att det inte bara är rosaskimmrande! Sen skriver du jävligt bra också. :-)

Äh, man ska nog bara sortera ut de bloggar man verkligen gillar och skippa resten så slipper man känna press eller irritation.

Kram på er i Västra Hamnen!

Danni sa...

Keila äääälskade sina målade tånaglar.
Och då är hon ändå bara en bebis fortfarande. Nagellack luktar inte starkare än en dålig bajsblöja ;-)

Kram kram

Anonym sa...

Funderar också i de banorna. Tack för ett väldigt klokt och ärligt inlägg med risk för att stöta sig med andra! :-)

Aleandra o Leia sa...

SÅ JÄVLA BRA INLÄGG! Jag är 80-talist, men kan lätt erkänna att mammalivet inte är nåt rosaskimmer. Jag började plugga igen när Leia va 9 mån (ngt som många ifrågasatte) och "lämnade över" helt o hållet (nästan) till pappan. Något som oxå ifrågasattes ;) Men bara för jag pluggar är jag väl inte sämre morsa?
Superbra inlägg iaf!
Kram