torsdag 24 februari 2011

Resa med barn

Då var vi raskt inne på nästa ämne. Från kläder till resor! Ska planera sommarsemestern och det finns ju en hel del att tänka på. Nu har man ju en (vid den tiden) 1-åring som ska med!

Vi har sedan länge tänkt att stanna i Sverige denna sommaren. Hyra en stuga på västkusten för att sedan ta lite småturer runt om i landet och hälsa på kompisar. Men så kom det där suget. Suget efter sydeuropa, turkost hav, solmogna persikor, caféer och en aldrig sinande sol. Franska rivieran here we come! Eller? Kan man bila ner dit med en 1-åring? Stränderna är steniga och havet omedelbart djupt. Hmm....

Västkusten....?

Franska Rivieran....?

Okej...men en charterresa då! Mallorca säger alla ska vara så fint. Ett klassiskt resmål. Alcudia....fina sandstränder, långgrunt, poolhäng, dagsutflykt till Palma stad. Eller? Barnfamiljer i klasar och 19 bebisar i barnpoolen samtidigt, 34 grader i skuggan och hotellrummets badrum blir den svalaste platsen att vara på under dagen. Hmm...
Mallis....?

(bilderna är googlade)

Ja, ni förstår jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Själv gillar jag att bila, det är en frihet att kunna åka vart du vill. När du vill. Och mannen gillar att köra. Charter är ju inte min grej egentligen. Har varit på TVÅ charterresor i hela mitt liv. Men visst är det skönt och bekvämt på många sätt. Isabelle ska ju ha det bra och en avkopplad förälder är nog den bästa föräldern på en semester!


Playan i Falsterbo där jag är uppvuxen - gör att man lätt blir kräsen.

Vart ska ni åka i sommar?

9 kommentarer:

Maximus sa...

Ja det där är inte helt enkelt! Falsterbo äger ju :-)
Själv så blir det Stockholm med barn, Kolmådern med barn, ridresa utan barn, x antal veckor i Skanör-Falsterbo med hela familjen :-), västkusten med barn och Göteborg utan barn :-)

Bawa sa...

Jag vet inget om barn och resor än men här kommer lite inspiration från en annan mamma som bloggar som åkt med sin 3 åring och några månader gammal bebis till Barbeidos. Det ser ju trevligt ut så det kanske inte är så farligt att resa så länge man håller uppsikt...

http://llowejko.wordpress.com/category/aventyr/barbados/

Caroline sa...

Det är roligt att blanda sin sommar lite.

Ja Barbados och Thailand åker jag kanske till på vinterhalvåret när Isabelle är lite större. Nu på sommaren har Europa så mycket att erbjuda. Men tack för länken, det finns ju en hel del att tänka på och en hel del att packa med :)

Anonym sa...

Vi ska nog också tillbringa sommaren i Sverige, jag ville både till västkusten och Öland och Norge...och och och...aja, det löser säkert sig fast vi har iofs inget barn att ta hänsyn till bara en liten byracka ;)
Fast bila ner till Kroatien har också varit på tapeten men inte denna sommar :)

Att vara någons fru sa...

Kallur är väl ett säkert kort? Och vackert!

Trassel sa...

Jag tror att allt funkar, bara man är inställd på det själv. Eller, det är vad jag intalar mig själv, för så har jag tänkt:) Vi smygstartar första året med semester i Sverige, lite här och där.

Anonym sa...

Vi tänker ungefär på samma sätt. Svårt att veta hur de små klara värmen. Älskar också att bila! Vi pratar ev om att bila neråt mot södra Europa. Annars hyr vi nog stuga/hus på Öland, Österlen eller kanske i Danmark!

Lycka till med planerna!
Kram

Linda Kapusta sa...

När sommaren börjar är Tim åtta månader och det är svårt att tänka sig in i hur allt kommer att vara då. Så vi stannar i Sverige. Det blir en tur till Öland, några Skåne-utflykter till vänner och resterande semester i kolonistugan (med en bebis och fyra katter på 24 kvm... får se hur det funkar).

Maria sa...

Alcudia är ett paradis för par och barnfamiljer. :-)

Men jag kanske är lite partisk eftersom det var mitt hem en gång i tiden.