torsdag 27 oktober 2011

Sveriges framtid?

Idag stod jag och väntade på bussen i en sydskånsk stad med lagom många invånare i. Rått och dimmigt precis som det ska vara när Skåne tar tag i hösten ordentligt.

Ett gäng ungdomar i 15-årsåldern stod och hängde vid busstorget. Och de brölade. Och brölade och brölade. Undrar om de hört sig själva? Det låter förfärligt. Och inte nog med detta, de brölade om könsord och saker som fick min mage att vilja vända sig ut och in. Alltså. Är det det här som är Sveriges framtid? Snälla säg att det inte är det.

Jag vägrar tro att alla ungdomar beter sig på det här sättet. Och ni tjejer som stod och fnissade i små korta skinnjackor med hål i strumpbyxorna. Gå hem, gör läxan, ät lite för sjutton och bekräfta er själva istället! Stå inte och häng med de där brölande som pratade så respektlöst om tjejer så att det inte var riktigt klokt.

En sak är klar. För Isabelles del blir det tennis, golf och/eller fotboll. Och helst internat på någon schweizisk alptopp också! Där killarna (om det ens finns några) åtminstone joddlar och inte brölar. Och hon kommer att ha så mycket självkänsla och självrespekt att hon inte ens kommer att titta åt brölkalvar. Hon kommer inte ha tid heller för den delen.

Inga kommentarer: