tisdag 2 augusti 2011

En timme

Jag tillhör inte dem som ofta brukar skänka pengar till välgörenhet eller svältkatastrofer. Detta beror givetvis inte på att jag är snål utan på att jag inte litar på att mina pengar hamnar i rätt händer. Men idag när jag surfar in på Aftonbladet kan inte ens jag värja mig. På Afrikas Horn svälter barnen ihjäl på grund av krig och politiska beslut. Mitt barn ligger mätt och tryggt i sin säng och sover. Hon saknar ingenting.

Efter tårarna kommer den. Ilskan. Jävla krigsherrar och vapenhandlare som struntar i barnaliven och deras mammor. Parasiter och djävular. Och VAR VAR VAR är de allra rikaste och mäktigaste i världen? Var är Rockefellers, Rotschilds och de feta oljeshejkerna som skulle kunna mätta en hel världsdel? Varför är det alltid medelsvensson i världen som ska skänka våra surt förvärade pengar medan andra skor sig? Ja världen är bannemig inte rättvis. Jag hoppas att mitt lilla bidrag kan rädda ett liv eller flera.

Här är en länk till Läkare utan gränsers kampanj En timme

4 kommentarer:

Anonym sa...

Rockefellers och Rotschilds ja, hade de inte varit fullt upptagna med att skapa ett världsdominerat herravälde så hade de säkert hjälp till.
Men de tjänar så mycket de kan på oss vanliga knegare.

Du kan se vad Aaron Russo säger efter ett möte med Rockefeller
http://www.youtube.com/watch?v=o11YmQ7-Ld8

Robert - Läkare Utan Gränser sa...

Tusen tack för din gåva Caroline och för att du skriver om den!
Vänliga hälsningar
Robert Höglund
Läkare Utan Gränser

Maximus sa...

GRYMT BRA Caroline!!!!! Ja den här svältkatastrofen tycks ha hamnat lite i "skymundan" på nåt sätt jämfört med t ex Haiti. Jag tänker skänka pengar såklart och följa ditt exempel och göra folk uppmärksamma på nåt sätt. För visst är det grymt. Så jävla grymt att man inte kan värja sig.

Caroline sa...

Tack för kommentarerna. Intressant länk från dig, Anonym, vem du än är. :)