tisdag 16 augusti 2011

Svettig

Är det bara jag eller har ni också varit klibbiga av det här fuktiga, kvalmiga, vädret? Igår hade jag konstant svettpärlor i pannan!

Vi tog en promenad till BVC igår. Jag har givetvis valt en BVC som ligger i en annan stadsdel. Känns som jag/vi trivs bättre där på något sätt. Hur som helst, vi har (efter 4 olika sköterskor) nu en underbar sköterska på BVC. Hon säger "Hej Isabelle, vad lockigt hår du har fått och vilken fin tröja du har!" Isabelle älskar henne och ler stort. Bara det att hon kan Isabelles namn....i dessa vård-tider liksom.

Sen bröt svetten ut. Jag hade inte alls gått så långsamt som jag lovat mig själv. Och att Isabelle gjorde volter på vågen och vägrade ta på sig kläder gjorde inte saken bättre. Mmm... så medan vi väntade på vår sköterska så lekte Isabelle med en lastbil endast iklädd blöja. Jag passade på att fläkta mig med en broschyr och försökte flämtande skoja med välkammade mammor med leggings och deras små knytten i randiga bodies som bara låg stilla. Ahhh jag minns denna tid...så lugnt och skönt vi hade det då, jag och Isabelle...när hon också var ett litet knytte...

Vad är det med 1-åringar? Jisses så mycket vilja i en liten kropp! Nåja till slut fick sköterskan och jag hjälpas åt att väga Isabelle och det blev 10,7 kg och längden 82 cm. Sen skulle vi klä på oss och då började svetten rinna igen.

Nä-nä-nä-nä-nä-näääääääääääähhhheeeeeeeaaaaaaooooooooooooooouuuuuuuuuuuuuu!!!

Ungefär. Helt tyst i lokalen.

Hallå! Är jag den enda med en 14-månaders trotsig unge idag!! Och ni med era knytten - pratar inte ni med andra mammor? Säkert bara för att jag inte hade leggings på mig å nästa gång ska jag nog inte ha läppglans på mig heller.

Sen somnade i alla fall den älskade ungen. Och jag shoppade loss kläder till henne. Lite mindre svettig.

Jag är 14 månader och det är jag som bestämmer. (Inte)


4 kommentarer:

Mattias, Karissa & Enzo sa...

Nix...du är inte den enda...Aleksander trotsar oxå. Enzo var inte alls så. Aleksander kan tom slänga sig på golvet. Jag kan tycker att det är lite komiskt ibland. Jag antar, all eftersom du är oxå en stenbocke, att du inte ger med dig. Jag försöka markera för honom vem som bestämmer :D
Han börjar fatta ;)

Rebecka sa...

Vi har det likadant! Jag far runt som en tok efter Izabella som ska peta och dra i allt hon inte får, BARA för att hon inte får det. När man sen tar bort henne skriker hon i högan sky så folk verkar tro att man misshandlar henne. Pust för dessa ettåringstider!

Maximus sa...

Åååh vad jag jänner igen det där!! Just nu skolas Aron in på ny förskola och han vägrar inse att det är ANDRA som bestämmer vad som ska hända där och inte!! BVC har han aldrig gillat och sist så blev det ingen mätning alls. Vi fick höfta till det istället. Men sen smälter man nästa ögonblick! Ja du vet hur det är:-) Kramar A och A

Linda Kapusta sa...

Känner igen situationen, puh.. Nästa gång får du ta leggings på dig och se om det går bättre :-)))