onsdag 9 november 2011

Kvällsrutiner

Hur ser era kvällsrutiner ut? Här hemma går det i stort sett likadant till varje kväll. Nästan skrämmande likt.

Jag hämtar Isabelle på dagis vid tresnåret, sen går vi hem och myser och leker. Ibland varvar hon ner med lite Disney på teven. Vid halvsex äter vi, för det mesta går det bra att laga mat medan Isabelle leker på sitt rum. Och förhoppningsvis har pappa kommit hem också :-)

Efter maten blir det mer lek. Sen är det bad, tandborstning och insmörjning av det som behöver smörjning! Sedan Isabelle började på dagis är hon helt slut vid sju-tiden så då är det bara att göra välling som hon får i soffan medan hon ser på Drömmarnas Trädgård (men nu verkar hon ha tröttnat på det). Att läsa saga fungerar ännu inte här. Men jag hoppas att vi snart kan börja med att läsa en stund på kvällen utan att boksidorna viner framför näsan...Läser ni för era barn och sitter de stilla då?


Vid halvåtta sover busungen som en stock och vaknar vanligtvis mellan sex och sju på morgonen. Jag trodde inte att jag skulle bli såhär pass strukturerad faktiskt. Men så blev det och det är ju ganska skönt.

1 kommentar:

Linda Kapusta sa...

Sedan två månader tillbaka läser vi saga varje kväll innan läggningen. Vår kvällsrutin är: ny blöja och pyjamas - tandborstning - vällingflaska och saga - gonatt. Då får lillen ligga ner (på mys och lek-madrassen på golvet)och hålla vällingflaskan själv under tiden jag eller sambon läser favoritböckerna, vi brukar hinna 2-3 stycken, bebisböckerna är ju rätt korta. Just nu är favoriterna "Max boll", "Knacka på" och "Nicke nyfikens gonattbok". De två första gångerna vi läste för honom var han rätt så okoncentrerad och hade svårt att vara stilla men redan tredje gången gick det bättre och nu springer han själv och tar fram böckerna när man värmer vällingen.