torsdag 19 mars 2009

Våra djur!!!Tänkte slå ett slag för djurens rätt idag. Ibland är människan ond och grym och jag tycker att vi ska bli bättre på att värna om våra djur. Tama som vilda. Djur tänker inte som oss människor, djur är relativt försvarslösa gentemot oss människor. De lever på sin instinkt och i det vilda kan deras värld till och med te sig rätt så grym för oss människor. Det handlar om överlevnad.

Idag skriver Sydsvenskan om förvildade katter. http://sydsvenskan.se/malmo/article420106/Malmos-katter-ska-bli-farre.htmlDetta är oftast katter som har varit domesticerade innekatter men som sedan släppts ut och lämnats vind för våg. Okastrerade och utan mat. Håll katten inne helst och om du ska ha den ute, vaccinera den och försäkra den. Det kostar några 100-lappar om året men det kan det vara värt tycker jag! Och om du inte är säker på att du kan ta hand om ett djur, låt bli att skaffa ett!

Jag vill idag slå ett slag för några organisationer som jobbar för att djuren på vår planet ska få det bättre! Så skänk en tanke och en slant om du kan!

http://www.katthjalpen.nu/
http://www.wspa.se/
http://www.wwf.se/


Man kunde ju önska att alla hade det lika bra som Linus :-)

1 kommentar:

MotherofSweden sa...

Så söt "Ulle-Gulle" är.
Fast han är respekt, sofftigern.
Kram